Новини

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

5 Листопада 2018

Про роботу органів влади України в жовтні йтиметься в цьому рейтингу. За попередній місяць користувачі Всеукраїнської книги скарг «КАРАТЄЛЬ» отримали відповідь на 377 заявок від 72 державних установ. За їхніми оцінками і сформовано цей рейтинг.

В жовтні не отримали жодної реакції з Полтавщини та Кіровоградщини. Проте нарешті «прокинулися» Вінниччина з Волиню, які «спали» у серпні-вересні. Тож покриття наших звернень у жовтні сягнуло 22 регіонів.

Трійка найактивніших регіонів за кількістю звернень та відповідей на них складається з Києва, Харкова та Дніпра. Практично на п’яти Дніпропетровській області наступає Луганщина. А все завдяки підвищеній активності користувачів з міста Сєвєродонецьк. Для противаги, наприклад, Запоріжжя суттєво здало свої позиції, що є результатом інертності місцевих користувачів.

В жовтні на заявки користувачів Всеукраїнської книги скарг реагували такі інстанції:

  • 2 обласних державних та військово-цивільних адміністрацій – Закарпатська, Луганська;
  • Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві;
  • Служба автомобільних доріг у Житомирській області;
  • 36 міських/селищних рад — у Бахмуті, Броварах, Білій Церкві, Василькові, Виноградові, Вільногірську, Вінниці, Гусятині, Дніпрі, Жовкві, Жмеринці, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Ізяславі, Ірпені, Кам’янець-Подільському, Кам’янську, Києві, Ковелі, Кривому Розі, Лисичанську, Львові, Миколаєві, Одесі, Первомайську, Рівному, Сєвєродонецьку, Сумах, Фастові, Харкові, Херсоні, Хмільнику, Черкасах, Чернівцях, Чернігові;
  • 1 районних державних адміністрації в областях — Оратівська (Вінниччина);
  • КК «Київавтодор»;
  • Дарницьке управління поліції ГУНП у місті Києві;
  • 29 районних міських адміністрацій — у Запоріжжі, Києві, Кривому Розі, Львові, Миколаєві, Харкові;
  • ЖБК "Університет-5".
Загальний рейтинг

Позначку «100%» отримали 19 органів влади, серед яких Закарпатська ОДА, міські ради Чернівців, Рівного, Львова, Житомира, Василькова, Ірпеня, Жмеринки, Ізяслава, Гусятина, Виноградова та кілька районних адміністрацій у містах.

До речі, саме РДА в різних містах країни реагують результативніше, аніж міські ради цих міст. Так, наприклад, Святошинська та Подільська державні адміністрації в м. Києві мають значну кількість закритих заявок (19 і 7 відповідно) закритих практично на 80%. Натомість Київська міська державна адміністрація у жовтні суттєво втратила результативність: у вересні 32 заявки було вирішено на 83%, а у жовтні — 34 звернення опрацьовано лише на 64%.

Не дуже високою результативністю можуть «похвалитися» міські ради Херсона (12 заявок на 67%), Одеси (9 на 64%), Миколаєва (2 на 62%), Сум (11 на 61%) та Київська корпорація «Київавтодор» (12 на 60%).

Результат хоча б у 50% не продемонстрували в Дніпрі, Білій Церкві, Ковелі. А у Вінниці, Луганській ОДА та Кам’янець-Подільському виникли труднощі навіть з одним нашим зверненням.

РДА Київ

В жовтні у столиці найвищий показник за результативністю не дотягнув навіть до 80%. Найближчими до нього були в Святошинській та Подільській РДА — 79% і 75% відповідно. Остання районна адміністрація, до слова, не перший місяць отримує високі оцінки користувачів. Однак між цими столичними держадміністраціями є суттєва різниця, бо у жовтні підлеглі Каретка Володимира Олександровича (голова Святошинського району) закрили 19 наших звернень, тоді як працівники Смирнова Віктора Володимировича (очільник Подільського району) практично утричі менше — 7 звернень.

Загалом жовтневий рейтинг районних адміністрацій Києва показує спад у показниках, якщо порівнювати з вереснем. Вісім з десяти районних органів влади не мають і 70% ефективності. Умовними аутсайдерами цього рейтингу є дві РДА — Дарницька (в.о.голови Захарченко Петро Петрович) і Деснянська (керманич Заболотний Геннадій Вадимович). У них приблизна та сама кількість заявок, які опрацьовані лише на 50%.

РДА Харків

У Харкові результативність районних адміністрацій міста значно вища. Так, в Немишлянському районі обидва звернення опрацьовано на 100%. Однак варто зауважити, що колеги Топчій Тетяни Василівни не мали сильного завантаження, тоді як у Шевченківського району закрито дев’ять наших звернень з досить високою результативністю — 81%. Співробітники Котковського Володимира Романовича опрацьовали в жовтні найбільшу кількість заявок серед РА Харкова.

Не беруть поки що приклад з колег в Основ’янському та Слобідському районах. Головам цих районних адміністрацій — Головчанській Ганні Олександрівні та Ільєнку В’ячеславові Михайловичу — варто задуматися, чому одне звернення було складно закрити результативно.

РДА Львів

У місті Лева одразу три районних адміністрації отримали найвищу оцінку від наших користувачів — це Галицька, Личаківська та Сихівська. В кожній з перерахованих інстанцій опрацьовано по одному зверненню від юристів Всеукраїнської книги скарг.

Найбільшу кількість заявок закрито у Франківській районній адміністрації Львівської міської ради. Колеги Тимчишина Ореста Степановича закрили чотири звернення з результативністю у 94%.

Відпрацювати як в інших районах не змогли в Залізничній райадміністрації. Підлеглі Джурик Ірини Степанівні в жовтні закрили три наших зверненнях, але за свою роботу отримали невисокі оцінки від користувачів Всеукраїнської книги скарг — 33%.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше