Новини

КАРАТЄЛЬ рейтингує: вересень 2018 року

5 Жовтня 2018

Настав час підсумувати роботу українських комунальників за перший місяць осені 2018 року. Користувачі Всеукраїнської книги скарг «КАРАТЄЛЬ», на підставі оцінок яких сформований цей рейтинг, отримали відповіді з 60 державних установ. Загалом у вересні було закрито 409 заявок.

Певну інертність другий місяць поспіль спостерігаємо на Вінниччині та Волині: не маємо з цих регіонів сплеску активності, жодної заявки звідси не закрито в серпні-вересні. Також у вересні на наші звернення не відгукнулися (можливо, у них поки не вийшов час на вивчення питань) на Хмельниччині, Тернопільщині, Кіровоградщині.

Найактивніше скаржаться і реагують у столиці та області — 245 відповідей. Як і минулого місяця, другими за цим показником є жителі Запоріжжя та області — 55 закритих заявок. З огляду на таку активність, вирішили підготувати окремий рейтинг районів Запоріжжя. Трійку «небайдужих» регіонів замкнув Харків і Харківщина — 28 надісланих реакцій від місцевих органів влади.

У вересні на наші звернення реагували такі державні установи:

  • 6 обласних державних та військово-цивільних адміністрацій — Донецька, Львівська, Полтавська, Сумська, Херсонська, Чернігівська;
  • Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві;
  • Головне управління Національної поліції України у м. Києві;
  • Служба автомобільних доріг у Київській, Харківській, Івано-Франківській областях;
  • 20 міських/селищних рад — у Броварах, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Ізюмі, Кам’янську, Києві, Кривому Розі, Маріуполі, Мелітополі, Миколаєві, Одесі, Первомайську, Полтаві, Рівному, Харкові, Херсоні, Черкасах, Чернівцях, Чугуєві;
  • 2 районних державних адміністрації в областях — Попаснянська (Луганська) та Мукачівська (Закарпатська);
  • КК «Київавтодор»;
  • 24 районні міські адміністрації — у Запоріжжі, Києві, Кривому Розі, Львові, Миколаєві, Харкові;
  • ЖБК «Арсеналець-10».
Загальний рейтинг

У вересні лише 14 державних інституцій досягли максимальної результативності в 100%, серед них: міські ради Одеси й Черкас, державна адміністрація Херсонської області, Служби автомобільних доріг Київщини та Прикарпаття, Головне управління Нацполіції України у м. Києві та Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Високих показників тримається і Київська міська держадміністрація, яка закрила 32 заявки з результативністю у 83%. До 80% дотягнула й Житомирська міськрада, в неї закриті п’ять скарг від користувачів мобільного додатку КАРАТЄЛЬ.

На противагу цьому, наприклад, у Харкові, Дніпрі та Полтаві міськради не змогли продемонструвати результативність хоча б у 70%. Ще менше мають «Київавтодор», Чернівецька та Миколаївська міськради — 50%. А органи влади в Запоріжжі, Херсоні, Кривому Розі і не тільки — і того не мають.

РДА Київ

Найрезультативнішою РДА столиці, керманичем якої є Смирнов Віктор Володимирович, стала Подільська (88%). А ось найбільшу кількість заявок закрили в Оболонській райдержадміністрації, де головує Цибульщак Олександр Леонідович — 37, але опрацьовані вони тільки на 68%.

Аутсайдер кількох попередніх рейтингів Солом’янська РДА цього разу показала результати в першій п’ятірці. Голова району Шкуро Максим Юрійович з колегами розібралися з 19-ма заявками на 70%.

Спад у роботі бачимо в Голосіївському районі. Очільник РДА Настасенко Олександр Григорович має себе спитати, чому його підлеглі не можуть працювати на рівні хоча б із Солом’янською райдержадміністрацію, адже мають однакову кількість закритих заявок у вересні, проте різну результативність.

РДА Запоріжжя

Явним лідером вересневого рейтингу є Хортицький район, голова — Пшеничний Олександр Миколайович: і за кількістю, і за якістю тут найкращі показники — 14 заявок на 79%. Примітно, що в серпні Хортицька районна адміністрація була серед найгірших.

Позначку в 70% також перетнули Комунарський і Дніпровський райони.

Пас задніх у вересні Шевченківський район, найменша кількість заявок і найнижча результативність, тому керманич цієї районної адміністрації, Маєр Федір Миколайович, та його колеги мають над чим працювати.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше