Новини

КАРАТЄЛЬ рейтингує: серпневий підсумок

3 Вересня 2018

Проаналізували роботу органів влади за серпень, на підставі відгуків користувачів мобільного додатку — Всеукраїнська книга скарг «КАРАТЄЛЬ». До цього рейтингу увійшли 73 установи, якими була закрита (з різним результатом) 401 заявка.

Не відгукнулися на наші звернення (можливо, ще час у них не вийшов на вивчення питання) у Вінницькій, Волинській, Луганській, Чернігівській областях та на Прикарпатті. Проте, на відміну від попереднього рейтингу, маємо реакцію з Хмельниччини, Черкащини і Закарпаття.

Київські користувачі поза конкуренцією в активному використанні нашого додатку — 222 заявки. Натомість Запоріжжя посуває Харків з «липневої» другої сходинки — 30 відповідей проти 27. Тому в цьому рейтингу ми зробили окрему інфографіку по районних адміністраціях Запоріжжя. Нагадаємо, в минулому рейтингу окремі інфографіки отримали лише райони Києва та Львова.

Загальний перелік організацій, від яких ми отримали реакцію в серпні, такий:

  • 5 обласних державних та військово-цивільних адміністрацій — Донецька, Запорізька, Львівська, Сумська, Черкаська;
  • Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області;
  • 33 міських/селищних ради — у Бахмуті, Білій Церкві, Борисполі, Броварах, Виноградові, Вишневому, Гостомелі, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Кам’янську, Києві, Кожанці, Кропивницькому, Кривому Розі, Львові, Мелітополі, Миколаєві, Миколаївці, Новоград-Волинському, Одесі, Полтаві, Рівному, Руській Лозовій, Смілі, Сумах, Тернополі, Фастові, Харкові, Херсоні, Хотянівці, Черкасах, Чернівцях;
  • 3 районних державних адміністрації в областях — Баранівська та Романівська (обидві — на Житомирщині), Полонська (Хмельниччина);
  • КК «Київавтодор»;
  • 29 районних міських адміністрацій — у Запоріжжі, Києві, Кривому Розі, Львові, Миколаєві, Харкові;
  • Оболонське управління поліції ГУНП у місті Києві.;

Загальний рейтинг

Найвищий показник у 100% мають 20 установ, серед яких Донецька обласна військово-цивільна адміністрація та Львівська міська рада. Досить високий рейтинг у Чернівецької міськради (12 звернень опрацьовано на 88% результативності), Київської міської держадміністрації (22 заявки на 82%) і Запорізької міської ради (10 — на 80%). Для порівняння, міські ради у Сумах та Харкові закрили 13 і 17 заявок відповідно, однак їхня результативність не перевищила 50%.

Не менше 75% у цьому рейтингу отримали 40 інстанцій. Окрім зазначених вище установ, також можна виокремити Львівську ОДА (2 заявки на 75%), Білоцерківську міськраду (3 — на 83%), КК «Київавтодор» (2 — на 75%) і не одну РДА в Запоріжжі, Києві, Львові. Однак про райони вказаних міст детально писатимемо нижче.

Не тільки органи влади Сум і Харкова запам’яталися нашим користувачам неякісним або недостатнім реагуванням. Сюди варто додати міськраду Тернополя (єдина організація з 0%), Кам’янська (25%), Головне управління Держпродспоживслужби в Донецькій області (50%).

РДА Київ

Лідером столичних районів у серпні стала Деснянська райдержадміністрація, керівником якої є Заболотний Геннадій Вадимович. Тут опрацювали 9 заявок на 81%.

Найбільше відповідей у серпні надали в Дарницькій РДА, де в.о. голови виконує Захарченко Петро Петрович — 41 заявка. При цьому якість опрацювання фіксуємо на непоганому рівні — 73%.

Бачимо спад у роботі Голосіївської РДА. Очільниці району Бондар Наталії Володимирівні необхідно задуматися, чому її колеги показали в серпні тільки 61% на 19 заявок. Це найгірший показник для цієї РДА за літній період роботи.

Вкотре аутсайдером нашого рейтингу є Солом’янський район. Підлеглі Шкура Максима Юрійовича продовжують утримувати останню сходинку серед 10 районів Києва.

РДА Запоріжжя

До нашого рейтингу у серпні потрапили шість з семи районів Запоріжжя. І вони розділилися на дві команди.

До трійки лідерів увійшли Шевченківський, Дніпровський і Олександрівський райони, які продемонстрували результативність у проміжку 75-88%. Серед цієї трійки найбільша кількість заявок на рахунку Дніпровської районної адміністрації, яку очолює Онода Костянтин Костянтинович — 8.

Другу трійку склали ті адміністрації, які не дотягнули навіть до 40% — це Хортицька, Вознесенівська і Комунарська. Останні дві установи мають однаковий низький показник — 33%. Співробітники Звегінцева Андрія Вікторовича і Кузьміна Олександра Сергійовича не справилися з трьома нашими зверненнями на кожну установу.

РДА Львів

У серпні дві районні адміністрації отримали від користувачів КАРАТЄЛЬ відмінно — Личаківська і Сихівська. Натомість лідер попереднього рейтингу — Шевченківська районна адміністрація, якою опікується Банах Надія Борисівна — став відвертим аутсайдером.

На рахунку Личаківської адміністрації — 2 наших звернення, які опрацьовані на 100%. До речі, і в липні ця установа мала високі 85% на 5 наданих відповідей. Браво підлеглим Лозинського Івана Степановича. До Сихівської адміністрації потрапив один наш лист і теж 100%. Дякуємо за плідну співпрацю колегам Гладяк Галини Михайлівни.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше