Новини

«Каратєль» рейтингує: липень 2018 року

6 Серпня 2018

На початку цього місяця звітуємо про роботу органів влади у липні, згідно оцінок користувачів Всеукраїнської книги скарг «КАРАТЄЛЬ». У порівнянні з попереднім, до цього рейтингу увійшло на 11 установ більше, а саме 75 організацій. Загалом було закрито 412 заявок по всій країні.

Відповіді на наші звернення надійшли з 19 — регіонів. «Мовчали» в липні органи влади Хмельниччини, Волині, Прикарпаття, Черкащини і Закарпаття.

Столиця стабільно залишається найактивнішим регіоном  — 239 відповідей. На друге місце в липні вийшов Харків  — 46 листів. Державні установи Дніпра опрацювали в попередньому місяці 35 заявок від користувачів мобільного додатку КАРАТЄЛЬ.

Увесь перелік установ, які відреагували на наші звернення, виглядає так:

  • ПАТ «Укрзалізниця»;
  • 7 обласних державних та військово-цивільних адміністрацій — Донецька, Запорізька, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська;
  • Служба автомобільних доріг у Чернігівській області;
  • Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області;
  • 27 міських/селищних рад — у Баришівці, Борисполі, Вишгороді, Вінниці, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Ізюмі, Кам’янську, Києві, Кременчуку, Кропивницькому, Кривому Розі, Лебедині, Миколаєві, Миколаївці, Острові, Одесі, Очакові, Петропавлівській Борщагівці, Полтаві, Рівному, Світловодську, Тернополі, Тетієві, Харкові, Херсоні, Чернівцях;
  • КК «Київавтодор»;
  • Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві;
  • Управління патрульної поліції у м. Суми;
  • Малиновська районна адміністрація Одеської області;
  • 24 районних міських адміністрацій — у Запоріжжі, Києві, Кривому Розі, Львові, Миколаєві, Харкові, Херсоні;
  • Дарницьке управління поліції ГУНП у місті Києві;
  • ТОВ «Аркада-Житлосервіс», «Новобудова».
Загальний рейтинг

На позначку «100%» напрацювали 14 організацій. Окремо варто відзначити Київську міську державну адміністрацію, яка отримала високий рейтинг (93%) за свою результативність під час опрацювання 24 заявок. Для порівняння, Криворізька міська рада при схожій кількості закритих звернень (20) у липні має показник лише у 51%.

75% і вище нараховано 39-ти установам, що складає понад половину тих інстанцій, які надіслали відповіді на заявки наших користувачів.

Вище ми відзначили КМДА у компоненті «кількість-якість». Окрім того, можна виокремити результативність Чернівецької міської ради (7 заявок на 89%), районної адміністрації Запорізької міської ради по Дніпровському району (6 заявок на 92%), а також кілька столичних РДА, однак про них детально поговоримо нижче.

У відвертих аутсайдерах загального рейтингу опинилися Харківська міська рада (32 заявки на 48% опрацювання, тобто більшість звернень не отримали успішної відповіді), Запорізька ОДА (1 — 25%) та Дніпровська міська рада (7 — 21%).

0% отримав тільки один орган влади — Кременчуцька міська рада. Підлеглі Малецького Віталія Олексійовича не змогли дати ради двом нашим звернення.

РДА Київ

186 відповідей сумарно надали 10 райдержадміністрацій міста Київ. Лідером за кількістю є Оболонська РДА, тоді як за якістю — Дарницька і Голосіївська. Знову констатуємо, що жодна з районних адміністрацій столиці не дотягнула до найвищого відсотка. Ця тенденція триває з листопада.

Фіксуємо покращення в роботі Голосіївської РДА, де господарює Бондар Наталія Володимирівна. Червневі 69% стали липневими 80%. На рахунку цієї установи 21 закрита заявка. Ті ж 80% має Дарницька РДА, на чолі з Захарченком Петром Петровичем, проте тут закрили 22 наших звернення. Поблизу розташувалася Оболонська РДА (голова — Цибульщак Олександр Леонідович), яка опрацювала найбільшу кількість наших листів у липні — 31 відповідь з результативністю в 77%.

У липні всі 10 РДА отримали рейтинг не нижче 60%. Нагадаємо, минулого місяця Солом’янська адміністрація не мала навіть 50%. В цьому ж рейтингу підлеглі Шкура Максима Юрійовича опрацювали 12 заявок на 62%. Попри покращення Солом’янський район все одно посів останню сходинку у переліку столичних адміністрацій районів.

РДА Львів

Цього разу у Львові є одна районна адміністрація, яка може повалитися 100% — це Шевченківська районна адміністрація Львівської міської ради. Колеги Банах Надії Борисівни успішно справилися з однією заявкою. Найбільша кількість надісланих відповідей прийшла з Личаківської районної адміністрації. Підлеглі Лозинського Івана Степановича розібралися з п’ятьма проблемами на 85%.

Загалом усі районні адміністрації міста Лева, які потрапили до липневого рейтингу, мають 75% і вище. Відсутні відверті аутсайдери.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше