Новини

«Каратєль» рейтингує: червень 2018 року

5 Липня 2018

За оцінками користувачів Всеукраїнської книги скарг «КАРАТЄЛЬ» підсумовуємо роботу державних органів і приватних установ у червні цього року. За вказаний період 64 організації різного рівня відреагували на 357 заявок користувачів мобільного додатку.

Географічне охоплення за перший місяць літа сягає 18 регіонів України, окрім Черкащини, Херсонщини, Волині, Чернігівщини, Прикарпаття і Рівненщини. До речі, інертність останніх двох регіонів спостерігаємо другий рейтинг поспіль.

Найактивнішими містами у червні були Київ (157 закритих заявок), Кривий Ріг (52) та Запоріжжя (31).

Загалом відповіді на звернення у червні отримано з таких установ:

  • Мережа торговельних центрів «Епіцентр К»;
  • 6 обласних державних та військово-цивільних адміністрацій — Дніпропетровська, Київська, Луганська, Львівська, Полтавська, Харківська;
  • Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області;
  • 27 міських/селищних рад — у Бахмуті, Броварах, Виноградові, Великополовецькому, Житомирі, Запоріжжі, Ірпені, Кам’янську, Києві, Кропивницькому, Кривому Розі, Мелітополі, Мерефі, Миколаєві, Миколаївці, Мукачеві, Одесі, Полтаві, Сєвєродонецьку, Смоліному, Сумах, Трускавці, Тернополі, Харкові, Хмельницькому, Хмільнику, Чернівцях;
  • КК «Київавтодор»;
  • 28 районних міських адміністрацій — у Запоріжжі, Кривому Розі, Києві, Львові, Миколаєві, Одесі, Харкові.
Загальний рейтинг

14 держорганів та одна приватна компанія, мережа торговельних центрів «Епіцентр К», продемонстрували результативність на 92% і вище. Якість роботи від 75% мають ще 17 установ. У співвідношенні кількість-якість варто відзначити Київську міську державну адміністрацію (14 закритих заявок на 82% результативності), Сєвєродонецьку міську раду (10 — на 78%), Довгинцівську районну у місті Кривому Розі раду (7 — на 96%) та Житомирську міську раду (7 — на 82%).

Суттєву кількість заявок отримали в Криворізькій міській раді. Але можемо констатувати, що з 49 заявок успішно опрацювали менше половини з них. Підлеглі Юрія Григоровича Вілкула не можуть пишатися високими результатами.

Загалом якість опрацювання на 50% і вище у червні показано 55 структурами з 64 представлених у цьому рейтингу. Тоді як на результат більш-менш прийнятний (мають менше 50%) не допрацювали не тільки в Криворізькій міськраді, а ще в Дніпровській міській раді (45%), Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області (42%), КК «Київавтодор» (40%) і Тернопільській міській раді (0%).

РДА Київ

У червні на столичні райдержадміністрації припало 138 відповідей. І жодна з 10 РДА Києва не дотягує до 100%. Навіть до 90%. Таку тенденцію спостерігаємо з листопада 2017 року.

Найбільшу кількість проблем закрили у Голосіївському районі, яким керує Бондар Наталія Володимирівна. Однак 27 заявок тут спромоглися опрацювати тільки на 69%.

У лідерів цього і минулого рейтингу — Печерського, Подільського, Деснянського районів — різниця результативності склала у середньому мінус 10% у червні. Так, підлеглі Мартинчука Сергія Олександровича мають 80% за 11 відповідей (було 84% за 23 відповіді), колеги Мондриївського Валентина Миколайовича отримали 75% за 2 відповіді (було 86% за 13), а співробітники Заболотного Геннадія Вадимовича здобули 72% за 8 відповідей (проти 83% за 12 у попередньому рейтингу).

Аутсайдером серед київських РДА є Солом’янська адміністрація. Шкуру Максиму Юрійовичу варто задуматися, бо його колеги не дотягнули навіть до 50%.

РДА Львів

Не наблизилися до 100% і комунальники Львова. Проте другий рейтинг поспіль тримає планку Личаківська райадміністрація (голова — Лозинський Іван Степанович). Тут дві заявки закрили з результативністю у 88%. Покращила свої позиції Франківська адміністрація, якою опікується Тимчишин Орест Степанович. Якість опрацювання трьох закритих заявок сягає 83%.

Другий рейтинг поспіль відвертим нулем «хизується» Залізничний район. Підлеглі Джурик Ірини Степанівни поки не зробили жодних висновків щодо своєї роботи.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше