Новини

«Каратєль» рейтингує: квітень-травень 2018 року

5 Червня 2018

Всеукраїнська книга скарг «КАРАТЄЛЬ», яка приймає заявки через однойменний мобільний додаток, підсумувала роботу органів влади та приватних об’єднань у квітні-травні 2018 року. За цей період відповідь на 647 заявок надали 92 організації різного рівня — від національного до районів у містах.

Протягом двох місяців зверненнями від юристів проекту КАРАТЄЛЬ було охоплено 21 регіон України, окрім Закарпаття, Прикарпаття, Рівненщини і Хмельниччини.

Левова частка закритих заявок припадає на Київ та Київську область – 344 відповіді. А ось на другу позицію за кількістю наданих і закритих заявок виходять користувачі з Запоріжжя (56 відповідей), які, нагадаємо, в рейтингу за І-й квартал цього року були поза «ініціативної» трійки. Дніпро з областю змінюють другий рядок попереднього рейтингу на третю щаблину в цьому (47). Примітно, практично половина відповідей належить не дніпровським користувачам, а криворізьким (20).

Загалом відповіді на звернення КАРАТЄЛЬ у квітні-травні надавали такі установи:

  • Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;
  • ПАТ «Укртелеком»;
  • Національний університет кораблебудування імені Адмірала Макарова;
  • Запорізький національний університет;
  • 9 обласних державних та військово-цивільних адміністрацій – Донецька, Житомирська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Черкаська, Харківська, Херсонська;
  • Служба автомобільних доріг у Луганській, Чернігівській областях;
  • Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві, Донецькій та Херсонській областях;
  • ОКП «Миколаївоблтеплоенерго»;
  • 32 міських/селищних рад — у Авдіївці, Бахмуті, Борисполі, Броварах, Виноградові, Вишгороді, Дніпрі, Житомирі, Жмеринці, Запоріжжі, Ізюмі, Кам’янську, Києві, Ковелі, Костянтинівці, Кривому Розі, Львові, Маріуполі, Миколаєві, Нижньому, Одесі, Первомайську, Полтаві, Світловодську, Сєвєродонецьку, Сумах, Тернополі, Харкові, Хмільнику, Червонограді, Черкасах, Чернівцях;
  • КК «Київавтодор»;
  • 5 районних державних адміністрацій в областях – Павлоградська, Козелецька, Малиновська, Попаснянська, Роздільнянська;
  • Роздільнянський відділ поліції ГУНП в Одеській області;
  • 31 районна міська адміністрація — у Запоріжжі, Кам’янському, Києві, Львові, Миколаєві, Харкові;
  • ТОВ «Аркада-Житлосервіс», «Ліко-Житлосервіс».
Загальний рейтинг

На 100% відпрацювали 20 держустанов. Цікаво, що до цього переліку не увійшли міські ради обласних центрів та ОДА, але є, наприклад, два Головних управління Держпродспоживслужби — в Донецькій та Херсонській областях, а також два національних університети — з Запоріжжя та Миколаєва.

Найбільшу кількість заявок серед міських рад закрили в КМДА (42) та Миколаївській міськраді (22), а серед РДА — Святошинська (68) й Оболонська (43) адміністрації. Якщо перераховувати їх за результативністю, то в КМДА найвищий рейтинг — 80%, Оболонська РДА має 75%, Святошинська — 72%, а міська рада Миколаєва — 53%.

Загалом якість опрацювання на 50% і вище за квітень-травень продемонстрували 84 структури з 92 представлених у цьому рейтингу. Зокрема на результат більш-менш прийнятний не допрацювали такі інституції: Житомирська ОДА (25%), Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві (0%), Полтавська міська радам (46%), Миколаївоблтеплоенерго (0%).

РДА Харків

Вперше в окремий рейтинг виділяємо районні адміністрації Харкова. Користувачі Всеукраїнської книги скарг оцінили роботу семи районів з дев’яти. Найвища результативність у Київського та Холодногірського районів, якими опікуються Казанжиєва Неллі Василівна і Мусєєв Максим Сергійович відповідно. Тоді як найбільша кількість заявок закрита Адміністрацією Шевченківського району (7), де головує Котковський Володимир Романович. Найгірші показники у Немишлянського та Основ’янського районів. Підлеглі Топчій Тетяни Василівни опрацювали три заявки на 42%, а працівники Основ’янського району (голова — Головчанська Ганна Олександрівна) не змогла дати ради одному зверненню (0%).

РДА Київ

На рахунку столичних РДА 280 відповідей. Однак тенденція продовжується: від листопада 2017 року жодна з 10 райдержадміністрацій Києва не демонструє результативність на рівні 100%. На чолі цього рейтингу три райони: Подільський, де керує Мондриївський Валентин Миколайович, має 86% за 13 відповідей; у Печерського району, де головує Мартинчук Сергій Олександрович — 84% за 23 закриті заявки; а Деснянський район, з керманичем Заболотним Геннадієм Вадимовичем, отримав 83% за 12 відповідей.

Суттєво велику кількість звернень від користувачів КАРАТЄЛЬ опрацювали в Святошинській РДА. І результативність в 72% за 68 заявок досить непоганий показник від підлеглих Каретка Володимира Олександровича. Хоча завжди є куди рости.

Найгірші показники — у Шевченківської РДА. Гарязі Олегу Олександровичу варто задуматися, адже працівники району, де він головує, спромоглися закрити 38 заявок на 62%.

РДА Запоріжжя

У цьому рейтингу, на відміну від попереднього, результативність РДА Запоріжжя значно покращилася: з 70% до 89%. Саме таку якість опрацювання семи заявок КАРАТЄЛЯ показали у Вознесенівському району (голова — Звегінцев Андрій Вікторович). Найбільша кількість звернень випала на долю Дніпровського району — 19. Однак підлеглі Оноди Костянтина Костянтиновича змогли напрацювати тільки на 63%.

Загалом під оцінювання користувачів мобільного додатку КАРАТЄЛЬ потрапили п’ять районних адміністрацій Запорізької міської ради з семи існуючих.

РДА Львів

Якщо у Києві та Запоріжжя в рейтингу жодна районна адміністрація не отримала 0% за свою роботу, то у Львові, як і у Харкові, ситуація протилежна.

Лідерами львівських райадміністрацій є Личаківська й Сихівська. Обидві мають по 87%, однак Личаківський район, де порядкує Лозинський Іван Степанович, опрацював чотири наших звернення, тоді як Сихівський район, територія якого під керівництвом Гладяк Галини Михайлівни, тільки два.

Що ж до аутсайдера, то в цьому рейтингу ним є Залізничний район. В.о.голови Джурик Ірині Степанівні варто придивитися до роботи своїх підлеглих, які не змогли гідно розібратися з одним листом – 0%.

До речі, востаннє львівські РДА виокремлювали у листопаді 2017 року. Тоді все було навпаки: Залізничний район посідав перший рядок, а Личаківський та Сихівський — останній. Однак аутсайдери листопада демонстрували результативність в 50%.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше