Новини

«Каратєль» рейтингує: грудень 2017 року

5 Січня 2018

Грудневий рейтинг Всеукраїнської книги скарг «КАРАТЄЛЬ» підсумовує не лише восьмий місяць активного функціонування мобільного додатку, але й закриває 2017 рік.

Загалом до переліку державних інституцій, які надали відповідь користувачам мобільного застосунку в грудні, увійшли 64 органи влади. Кількість відповідей залишилася на рівні листопада — 356.

Наші користувачі оцінили роботу держустанов з 21 регіону України: Буковини, Волині, Дніпропетровщини, Житомирщини, Закарпаття, Запоріжжя, Київщини, Кіровоградщини, Львівщини, Миколаївщини, Одещини, Полтавщини, Рівненщини, Сумщини, Тернопільщини, Харківщини, Херсонщини, Хмельниччини, Чернігівщини, Черкащини і міста Києва.

Беззаперечним лідером активності залишаються користувачі зі столиці та Київської області. Половина наданих відповідей надійшла саме на їхні заявки. А ось далі маємо зміни. Так, на друге місце вийшли користувачі Запоріжжя та області. Нагадаємо, останні три місяці одними з найініціативніших були користувачі Дніпропетровщини, які у грудні посіли тільки четверту позицію за цим показником. Першу трійку найактивніше закритих заявок замикаємо Миколаївщиною. Також варто відзначити зростання ініціативності від користувачів з Буковини та Сумщини.

Пропонуємо детальніше проаналізувати, які органи влади отримали реакцію від наших користувачів у грудні:

  • Міністерство економічного розвитку і торгівлі України;
  • Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;
  • 8 обласних державних адміністрацій — Волинська, Запорізька, Київська, Одеська, Рівненська, Сумська, Черкаська, Чернігівська;
  • Служба автомобільних доріг у Чернігівській області;
  • 25 міських рад — у Броварах, Горішніх Плавнях, Дніпрі, Житомирі, Запоріжжі, Кам’янську, Києві, Костополі, Кривому Розі, Кропивницькому, Львові, Мелітополі, Миколаєві, Обухові, Одесі, Полтаві, Рівному, Сумах, Тернополі, Харкові, Херсоні, Хмельницькому, Чернівцях, Чернігові, Черкасах;
  • КК «Київавтодор»;
  • 3 районні державні адміністрації — Камінь-Каширська, Виноградівська, Ужгородська;
  • Шевченківське управління поліції ГУНП у м. Києві;
  • ТОВ «Місто для людей Запоріжжя»;
  • 25 районних адміністрацій у Дніпрі, Запоріжжі, Кам’янському, Києві, Львові, Миколаєві, Харкові.
Загальний рейтинг

На максимальний рівень відпрацювали 16 державних установ. Варто виокремити з цих 16-ти Службу автомобільних доріг у Чернігівській області, яка закрила позитивно кожне з отриманих звернень. До показника 90% наблизилися кілька органів влади, серед яких виділимо Держслужбу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, адже у жовтні відсоток результативності цієї держустанови був на рівні 13%, у листопаді зріс до 75%, а вже у грудні став 88%. Найбільшу кількість заявок від користувачів додатку «КАРАТЄЛЬ» за останній місяць 2017 року закрили в Миколаївській міськраді — 26, проте підсумкова результативність лише трохи більша за 60%.

Загалом якість опрацювання 50% і вище продемонстрували 54 інстанції з 64 оцінених. На результат більш-менш прийнятний не допрацювали 10 установ. Серед тих, хто не захотів належним чином відреагувати на наші звернення, виділимо Київську облдержадміністрацію (9 відповідей при 17% результативності) й Міністерство економічного розвитку і торгівлі України (1 відповідь — 0%). Притому, що Київська ОДА опустилася у своїх показниках, маючи в листопаді 44%, а зазначене міністерство востаннє потрапляло до нашого рейтингу ще в жовтні, тоді так само «хизувалося» нулем.

РДА Київ

На рахунку районних державних адміністрацій м. Києва вагомий внесок у загальну кількість закритих заявок у грудні — 130 штук. Як і в листопаді, жодна з десяти столичних РДА не отримала 100%.

Першим номером за кількістю та якістю є одна райдержадміністрація — Шевченківська, якою опікується Гаряга Олег Олександрович. Це вперше дана інституція продемонструвала щось подібне — 29 заявок виконаних на 85%. Святошинська РДА, яка працює під керівництвом Каретка Володимира Олександровича, також має такий самий процент ефективності, однак при значно нижчій кількості закритих заявок — 13.

Примітно, що найрезультативніша районна державна адміністрація Києва в листопаді — Деснянська, у грудні скотилася до останньої позиції — 5 звернень на 45%. Напевно, підлеглих Крохмалюка Віктора Васильовича не вистачає на регулярну якісну роботу.

РДА Запоріжжя

У грудні попрацювати довелося шести районним адміністраціям Запоріжжя, і найкраще це вдалося Хортицькому району. Цікаво, що кожного разу, коли підлеглі Пшеничного Олександра Миколайовича потрапляють до рейтингу застосунку «КАРАТЄЛЬ», то це виключно на найвищі позиції зі 100% в активі. Очільнику Комунарського району Кузьміну Олександру Сергійовичу теж є чим пишатися, адже його підлеглі третій місяць поспіль отримують від нас 100%.

На жаль, у грудневому рейтингу не всі райадміністрації Запоріжжя показали якість опрацювання 50% і вище. Шевченківській район, де головує Маєр Федір Миколайович, то наближається до лідерів, то плентається в аутсайдерах. Саме у восьмому рейтингу ця районна адміністрація може «пишатися» тільки 25% при трьох заявках. Не хапає зірок з неба й Олександрівський район, керувати в якому довірено Мостовому Валерію Олександровичу. Адже в цьому рейтингу ця райадміністрація ледь перетнула рубіж у 50%.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше