Новини

Книга скарг — нова можливість для користувачів додатку «КАРАТЄЛЬ»

8 Грудня 2017

Нещодавно мобільний додаток «КАРАТЄЛЬ» оновився до версії 2.0, і тепер всі зареєстровані користувачі системи отримали можливість скаржитися на недоліки в міському громадському транспорті. Це наразі поширюється на два міста — Київ та Житомир.

З грудня 2017 року Всеукраїнська книга скарг «КАРАТЄЛЬ» почала співпрацювати з комунальними підприємствами «Київпастранс» і «Житомиртранспорт». Відтепер кожен житель цих міст може в кілька дотиків через свій мобільний телефон повідомити про різні порушення в громадському транспорті.

«Для мене дуже важлива думка пасажирів міського громадського транспорту, адже кожен відгук, кожна скарга дає змогу зробити послуги перевезення якіснішими та комфортнішими. Маю надію на плідну співпрацю з киянами та гостями столиці», — сказав директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій СИМОНОВ.

Після останнього оновлення у мобільному застосунку «КАРАТЄЛЬ» в меню з’явилася нова опція — «Книга скарг». На цьому екрані кожен зареєстрований користувач може поскаржитися на порушення або надіслати пропозицію безпосередньо до профільного комунального підприємства.

«Щоб залишити відгук чи скаргу в додатку, треба вказати номер маршруту, державний номер транспортного засобу чи його бортовий номер, зробити короткий опис проблеми і зазначити, коли було зафіксовано цю проблему. Також можна додати фото або відео для підтвердження своїх слів», — пояснив директор КП «Київпастранс» Дмитро ЛЕВЧЕНКО.

8 грудня у Житомирі пройшла прес-конференція, присвячена початку співпраці нашої системи з КП «Житомиртранспорт», в якій взяли участь заступник міського голови Житомира Дмитро ТКАЧУК і засновник Всеукраїнської книги скарг «КАРАТЄЛЬ», голова громадської організації «Фундація.101» Андрій БОГДАНОВИЧ.

За словами Дмитра ТКАЧУКА, взаємодія з мобільним додатком «КАРАТЄЛЬ» — це можливість покращити контроль в міському громадському транспорті.

«Раніше всі скарги мешканців міста приходили несистемно: в письмовому вигляді, по телефону, SMS-повідомленнями. Відтепер всі зауваження будуть централізовано надходити, а скарги опрацьовуватимуться в найшвидший термін», — пояснив заступник міського голови.

На думку Андрія БОГДАНОВИЧА, мобільний додаток допоможе пришвидшити комунікацію між транспортними комунальними службами Києва і Житомира та користувачами громадського транспорту, адже телефон завжди під рукою.

«Ми бачимо нашу систему як певну платформу для направлення скарг та пропозицій, тому відкриті для співпраці з різними державними установами та приватними структурами», — додав він.

Підкреслимо, що в рамках співпраці з КП «Київпастранс» і «Житомиртранспорт» всі заявки щодо порушень у громадському транспорті надсилатимуться безпосередньо до комунального підприємства без участі юристів системи «КАРАТЄЛЬ». Тож направляючи скаргу через розділ «Книга скарг», користувачі погоджуються з тим, що «Київпастранс» і «Житомиртранспорт» отримуватимуть їхні персональні дані, які вони зазначили під час реєстрації в мобільному додатку.

Більше інформації щодо проекту Всеукраїнська книга скарг «КАРАТЄЛЬ» ви можете дізнатися за посиланням: karatel.org.ua.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше