Новини

«Каратєль» рейтингує: листопад 2017 року

6 Грудня 2017

Всеукраїнська книга скарг «КАРАТЄЛЬ» сьомий місяць своєї роботи підсумовує черговим рейтингом державних установ і комерційних організацій, які надали відповіді користувачам мобільного додатку в листопаді.

До переліку увійшли 74 органи влади, які за минулий місяць відреагували на 350 заявок. Оцінки отримали держустанови з 21 регіону: Буковини, Вінницької області, Волині, Дніпропетровської, Житомирської областей, Закарпаття, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської областей, Прикарпаття, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської областей і Києва.

Вкотре фіксуємо високу активність жителів столиці та області. Більша частина закритих заявок належить саме їм. Не знижують своєї ініціативності третій місяць поспіль користувачі Дніпра й Дніпропетровської області. ТОП-3 найактивніше закритих заявок посідають представники Запорізького регіону. Потім йдуть Херсон та Одеса. А вже затим Харків зі Львовом. Примітно, що останні два регіони нещодавно входили до першої трійки за цим показником.

Тож які державні установи отримали оцінки в листопаді — про це нижче:

  • Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;
  • 11 обласних державних адміністрацій — Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Одеська, Харківська, Херсонська, Черкаська;
  • 26 міських та 3 сільських ради — у Білій Церкві, Боярці, Броварах, Бучі, Горішніх Плавнях, Дніпрі, Ірпені, Житомирі, Запоріжжі, Кам’янську, Києві, Козятині, Кривому Розі, Кропивницькому, Миколаєві, Одесі, Полтаві, Рівному, Стрию, Тернополі, Фастові, Харкові, Херсоні, Чернівцях, Черкасах, Яремчі, а також Олешині, Петропавлівській Борщагівці, Щербанях;
  • КК «Київавтодор»;
  • ПАТ «Київводоканал»;
  • Дніпровське управління поліції ГУНП в місті Києві;
  • Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана;
  • ПАТ «Криворізька теплоцентраль»;
  • 5 районних державних адміністрацій — Дніпровська, Криворізька, Покровська (всі — на Дніпропетровщині), Лиманська, Роздільнянська (обидві на Одещині);
  • 23 районних адміністрації у Дніпрі, Запоріжжі, Києві, Львові, Харкові.
Загальний рейтинг

Оцінку 100%, тобто заявку користувача успішно виконали, отримали 20 органів влади. Однак кожний з них закрив тільки по одній заявці. Близькою до показника «відмінно» і вже з сімома закритими заявками йде Чернівецька міська рада. Проте найбільшу кількість заявок від користувачів системи «КАРАТЄЛЬ» закрито Дніпровською міською радою, хоча якість виконання бажає кращого — лише 48%. Тут варто нагадати, що в рейтингу за жовтень міськрада Дніпра закрила 37 заявок на 96%. Висновки робіть самі.

Загалом позитивно опрацьовану відповідь (якість опрацювання 50% і вище) надали 60 інстанцій з 74. Виходить, що на результат нижче 50% напрацювали тільки 14 органів влади. Тенденція жовтня, коли скорочення за цим показником було удвічі (13 організацій у жовтні проти 24 — у вересні), зберігається. Окрім Дніпровської міськради, недопрацювали Київавтодор (21 відповідь при 48% результативності), який понижує свої показники (у жовтні було 29 відповідей на 63%); Київська обласна державна адміністрація (так само, як минулого місяця — 4 відповіді на 44%); Одеська обласна державна адміністрація (3 відповіді на 17%). Натомість Держслужба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів виправила свою ситуацію: після жовтневих показників «4 відповіді з результативністю 13%» у листопаді співробітники цієї установи набрали 75% при тих самих 4 заявках.

РДА Київ

У листопаді райдержадміністрації столиці закрили 132 заявки від користувачів мобільного застосунку «КАРАТЄЛЬ». Показника 100% не досягла жодна з десяти РДА Києва. Найбільша кількість відповідей надійшла з Шевченківського (голова — Гаряга Олег Олександрович) та Солом’янського (голова — Шкуро Максим Юрійович) районів — 29 і 26 відповідно. Схожа в цих РДА й результативність — 70-71%. На відміну від Шевченківського району, який ні на йоту не покращив/погіршив своєї якості роботи, працівники Солом’янського району майже на 10% підняли свої показники.

Найрезультативнішою районною державною адміністрацією Києва в листопаді стала Деснянська. Не часто підлеглі Крохмалюка Віктора Васильовича радують такими результатами — 8 заявок опрацьовано на 81%.

А ось наші лідери жовтня — Подільська (керівник — Мондриївський Валентин Миколайович) та Голосіївська (керівник — Бондар Наталія Володимирівна) РДА — значно погіршили свій рейтинг: перша — зі 100% (1 відповідь) до 67% (9 відповідей), друга — з 74% (18 заявок) до 56% (16 заявок).

РДА Запоріжжя

У листопаді користувачі Всеукраїнської книги скарг «КАРАТЄЛЬ» отримали відповідь з п’яти районів Запоріжжя — Комунарського, Шевченківського, Олександрівського, Вознесенівського та Дніпровського. Знову, як і минулого місяця, підлеглі Кузьміна Олександра Сергійовича мають 100% результат.

Також, на відміну від минулого місяця, жодна з райадміністрацій Запоріжжя не отримала оцінку нижче 50%. А жовтневий «невдаха» Вознесенівський район, яким опікується Звегінцев Андрій Вікторович, у листопаді трохи зміцнив свій рейтинг — з 38% до 50%.

РДА Львів

Що стосується районних адміністрацій Львова, то найкращу результативність продемонструвала Залізнична районна адміністрація. У листопаді показник в 100% змогли досягти тільки підлеглі Гладяк Галини Михайлівни. Достатньо високу якість своєї роботи показали працівники Франківської райадміністрації, якою керує Гнида Тарас Григорович — 75%. Хоча у жовтні при двох закритих заявках ця держустанова мала 63%.

Позитивним моментом є й те, що в цьому рейтингу жодна з районних адміністрацій Львова не має показника нижче 50%. Певну тенденцію до покращення показала в листопаді Шевченківська районна адміністрація Львівської міської ради: якщо в жовтні колеги Удовенка Олександра Івановича мали 0% результативності, то в листопаді — це вже 55%.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше