Новини

«Каратєль» рейтингує: жовтень 2017 року

6 Листопада 2017

Громадська організація «Фундація.101» в рамках проекту Всеукраїнська книга скарг «КАРАТЄЛЬ» представляє черговий підсумок роботи органів влади і приватних установ за місяць. До шостого рейтингу увійшли 58 інстанцій: від Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів до житлово-будівельного кооперативу з ОСББ.

Усього за жовтень було закрито 314 заявок. Під оцінювання наших користувачів, адже саме на підставі їхньої реакції на відповіді формується даний рейтинг, потрапили державні установи з 20 регіонів: Буковини, Вінниччини, Волині, Дніпропетровщини, Донеччини, Житомирщини, Запоріжжя, Київщини, Луганщини, Львівщини, Миколаївщини, Одещини, Полтавщини, Рівненщини, Тернопільщини, Харківщини, Херсонщини, Черкащини, Чернігівщини та Києва.

Лідером активності залишається столиця: більше половини закритих заявок належить київським користувачам. Найбільша кількість відповідей у жовтні надійшла з корпорації «Київавтодор» та кількох райдержадміністрацій. Ініціативним залишається другий місяць поспіль Дніпро – саме міська рада цього міста закрила найбільшу кількість заявок. На третє місце за активністю надання відповідей виходить Харків, а саме його міськрада. Також понад десяти закритих заявок на рахунку Запоріжжя та Херсону. Примітно, що для останнього регіону це вперше такі високі показники.

Загалом протягом жовтня була оцінена робота таких установ:

  • Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів;
  • 9 обласних державних адміністрацій — Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Одеської, Тернопільської, Житомирської, Миколаївської, Луганської, Черкаської;
  • 22 міських та 1 сільської рад — у Києві, Броварах, Ірпені, Боярці, Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янську, Харкові, Запоріжжі, Бердянську, Херсоні, Одесі, Тернополі, Житомирі, с. Мелені, Миколаєві, Чернівцях, Полтаві, Рівному, Чернігові, Луцьку, Жмеринці, Краматорську;
  • КК «Київавтодор»;
  • Київського національного університету ім. Тараса Шевченка;
  • 21 районної адміністрації в Києві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Львові;
  • житлового-будівельного кооперативу «Управдом» (м. Київ);
  • об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Живова 28» (м. Тернопіль).
Загальний рейтинг

Показник 100%, тобто здобуття найвищої оцінки «виконано повністю», отримали 13 організацій. Проте варто відзначити Дніпровську міську раду, яка буквально трішки не дотягнула до показника 100%: 37 закритих заявок у жовтні були успішно завершені на 96%. Для порівняння візьмемо корпорацію «Київавтодор», в якої другий показник за кількістю наданих відповідей, але набагато нижча результативність опрацювання — лише 63%. Також варто відзначити, на відміну від вересневого рейтингу, більшість установ надали позитивно опрацьовану відповідь (якість опрацювання 50% і вище) — 45 інстанцій з 58. Тоді як кількість тих установ, які відпрацювали на результат нижче 50%, скоротилася майже удвічі: 13 організацій у жовтні проти 24 — у вересні. Серед тих, хто недопрацював, можна виокремити Харківську міську раду (15 відповідей з результативністю 37%), Київську обласну державну адміністрацію (4 відповіді з результативністю 44%) і Держслужбу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (4 відповіді з результативністю 13%).

РДА Київ

У жовтні ми отримали реакцію щодо наших звернень з усіх 10 райдержадміністрацій столиці. Загалом же минулого місяця київськими РДА було закрито 125 заявок. Найбільша кількість відповідей надійшла з Шевченківського (голова – Гаряга Олег Олександрович) та Святошинського (голова — Каретко Володимир Олександрович) районів — 25 і 21 відповідно. І за кількістю, і за якістю опрацювання кращою з цих двох райдержадміністрацій була Шевченківська — 71% вирішення.

У жовтні повторилася серпнева ситуація, коли жодна зі столичних райдержадміністрацій не отримала оцінку нижче 50%. Проте і тут можна назвати головного «ледаря» — це Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація: підлеглі Лозового Василя Борисовича опрацювали 11 заявок на 57% якості.

Другий місяць поспіль пальму першості утримують в Подільському районі, хоча у жовтні співробітники району, де заправляє Мондриївський Валентин Миколайович, надіслали тільки одну відповідь (але виконали на максимальний результат).

РДА Запоріжжя

За жовтень відповідь на наші звернення надали п’ять райадміністрацій Запорізької міської ради (з сімох існуючих). 100%-й показник в активі двох районів: Комунарського, в якому лад наводить Кузьмін Олександр Сергійович, та Хортицького, де керує Пшеничний Олександр Миколайович.

Найгірша якість опрацювання наших звернень в Районній адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району — на 38% відпрацювали підлеглі Звегінцева Андрія Вікторовича.

РДА Львів

Враховуючи, що активність надання відповідей зі Львова у жовтні дещо впала, то й кількість оцінених районних адміністрацій теж менша — чотири установи з шести можливих. Успішно закрили наші звернення в Галицькому та Личаківському районах Львова: в першому всім заправляє Зозуля Андрій Зіновійович, його підлеглі другий місяць поспіль відпрацьовують на «відмінно»; у другому головує Лозинський Іван Степанович, і у вересні Личаківський район був далекий до перших місць.

Відмовляється щось робити за нашими зверненнями Шевченківська районна адміністрація Львівської міської ради. Удовенку Олександру Івановичу варто задуматися, чому жодне з наших звернень за два останні місяці не було опрацьоване належним чином. Ми не вимагаємо робити чогось поза прямими зобов’язаннями району перед його мешканцями.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше