Новини

«Каратєль» рейтингує: вересень 2017 року

5 Жовтня 2017

Всеукраїнська книга скарг «КАРАТЄЛЬ» підсумовує роботу державних і приватних установ вже п’ятий місяць поспіль. До вересневого рейтингу, який складено на підставі оцінок користувачів мобільного додатку, увійшли 70 інстанцій — від Міністерства економічного розвитку і торгівлі України до районних державних адміністрацій у містах.

Відповіді на наші звернення надійшли від держустанов з 22 областей: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Івано-Франківської, Кіровоградської, Київської, Луганської, Львівської, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської — та м. Києва.

Столиця та Київська область є лідерами активності — 17 органів влади відреагували на 125 заявок. Одноосібно заволоділи другим місцем за цим показником (на відміну від рейтингу у серпні) Дніпро з областю — 8 державних установ надали відповідь на 51 заявку. ТОП-3 за ініціативністю замикають одразу два міста — Львів та Запоріжжя, хоча ще минулого рейтингу львів’яни були поза конкуренцією. У кожному з цих двох міст 6-7 інстанцій закрили по 13 звернень.

Тож, роботу яких інстанцій користувачі оцінили цього разу:

  • Міністерства економічного розвитку і торгівлі України;
  • Укравтодору;
  • Мережі супермаркетів «Сільпо»;
  • Державного підприємства «Адміністрація річкових портів»;
  • 8 обласних державних адміністрацій;
  • Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області;
  • 22 міських та 4 районних в областях рад;
  • Управління превентивної діяльності ГУНП у місті Києві;
  • КК «Київавтодор»;
  • Солом’янського управління поліції ГУНП у м. Києві;
  • 25 районних адміністрацій у Києві, Дніпрі, Львові, Запоріжжі, Харкові, Миколаєві, Одесі.
Загальний рейтинг

Загалом за вересень ми закрили 275 заявок. З 70 рейтингованих органів влади лише 17 мають показник 100%. Серед них три районні адміністрації Запоріжжя та, власне, міська рада цього міста, також міськради в Луцьку, Чернівцях, Львові, Слов’янську, Кременчуці, Держспоживслужба на Прикарпатті, Одеська та Кіровоградська обласні адміністрації. Найнижчими показниками — від 25% до 0% — можуть «пишатися» Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, мережа супермаркетів «Сільпо», Київська, Рівненська та Луганська ОДА, Херсонська і Житомирська міськради тощо. Лідером за кількістю закритих заявок у вересні стала Дніпровська міська рада, хоча результативність опрацювання трохи не дотягнула до 50%. З тих, хто відповів на високу кількість заявок — 15 і більше, якістю реагування можуть похвалитися «Київавтодор» (15 заявок виконаних на 72%) і Святошинська РДА в Києві (20 — 65%), хоча для останньої інстанції це пониження показників, якщо дивитися на попередній рейтинг.

РДА Київ

У столиці активно надсилають заявки з усіх 10 районів. Зрозуміло, що й відповіді по них отримуємо від усіх районних адміністрацій. Не став виключенням й вересень. На цей раз найкраще реагування в Подільського та Оболонського районів. Вони суттєво покращили свої показники: Подільська РДА, на чолі якої стоїть Мондриївський Валентин Миколайович, змінює серпневий 71% (за 12 заявок) на вересневі 83% (за 10), тоді як Оболонська РДА, якою керує Цибульщак Олександр Леонідович, отримала 81% (за 9 заявок) проти попереднього показника 65% (за 10).

Також примітним є те, що у серпні жодна з 10 адміністрацій столичних районів не опустилася нижче 50% за рівнем якості відповіді, а ось у вересні таких аж дві — Дніпровська, начальником якої є Онофрійчук Петро Васильович, та Деснянська, під керівництвом Крохмалюка Віктора Васильовича.

Значною відмінністю цього рейтингу від попередніх є наочна презентація співпраці з райдержадміністраціями не лише столиці, але й Львова та Запоріжжя.

РДА Львів

Підвищується активність у наших львівських користувачів, тож у вересні наші звернення дісталися п’яти з шести районів міста Лева. Найрезультативнішою була Галицька районна адміністрація. Підлеглі Зозулі Андрія Зіновійовича відпрацювали на 100%. Досить високою результативністю може похвалитися й Франківська районна адміністрація, керманичем якої є Гнида Тарас Григорович (88%). Найбільшу кількість заявок і при цьому найнижчі оцінки від наших користувачів за свою роботу отримала Шевченківська районна адміністрація, де головує Удовенко Олександр Іванович — лише 15% позитиву.

РДА Запоріжжя

У Запоріжжі «КАРАТЄЛЬ» охопив територію шести з семи районів адмінподілу міста. Тут одразу три районні адміністрації мають 100% рейтингу. Однак, якщо дивитися на кількість заявок, лідером все ж таки є Хортицький район, де виконали кожну заявку. Віддаємо належне підлеглим Пшеничного Олександра Миколайовича. Серед шести адміністрацій Запоріжжя пасе задніх Комунарський район, працівники якого спромоглися єдину заявку до них опрацювати тільки на 25%, що якістю відповіді практично рівноцінно нулю. Начальнику Комунарського району Кузьміну Олександру Сергійовичу є що сказати своїм колегам.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше