Новини

«Каратєль» рейтингує: серпень 2017 року

5 Вересня 2017

З кожним новим рейтингом Всеукраїнської книги скарг «КАРАТЄЛЬ», власного проекту громадської організації «Фундація.101», збільшується кількість державних і приватних установ, від яких громадяни очікують відповіді. В цьому місяці вже вчетверте підсумовуємо результативність роботи інстанцій різного рівня, і на цей раз до нашого списку увійшли 120 структур. Відзначимо, що у попередньому переліку не було підкорено позначки «100 органів».

Найактивнішими користувачами мобільного додатку залишаються мешканці Києва та області — на їхні звернення відповіли майже 40 органів влади. У трійці постійних юзерів «Каратєля» є також жителі Дніпропетровщини разом з мешканцями Львівщини. В кожному регіоні задіяли по 12 держустанов.

Загалом за серпень було оцінено роботу:

  • 9 обласних державних адміністрацій;
  • 33 міських та районних рад;
  • 14 відділів Головного управління Національної поліції України;
  • Управлінь патрульної поліції в 11 обласних центрах;
  • Служби автомобільних доріг в Київській області;
  • Головного управління Держспоживслужби в Херсонській області;
  • Комунального підприємства «Київдорсервіс» та Комунальної корпорації «Київавтодор»;
  • 24 районних адміністрацій у Києві, Львові, Запоріжжі, Дніпрі, Харкові, Одесі, Миколаєві;
  • Акціонерного товариства «Позняки-Жил-Буд» (Київ);
  • комунальних підприємств і шляхово-експлуатаційних управлінь 6 районних у м. Києві державних адміністрацій.

Таким чином, за останній місяць ми закрили 460 заявок. І тут варто нагадати, що цей рейтинг формується щомісячно на підставі оцінок людей, які за допомогою мобільного додатку «Каратєль» заявили про правопорушення і вже отримали відповідь на своє звернення.

Загальний рейтинг

Як видно з нашої загальної інфографіки, найбільше заявок на виправлення порушення отримали Управління патрульної поліції в Києві, Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради, Солом'янська районна в місті Києві державна адміністрація. Проте кількість не означає якість. Позначку 100% набрали 45 установ, де TOП-3 склали Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської державної адміністрації, Департамент інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради, Житомирська міська рада.

Окрім загального переліку, ми продовжуємо вести окремий рейтинг столичних райдержадміністрацій. Адже понад 110 заявок за серпень, на які надійшла відповідь, були пов’язані з проблемами в РДА Києва.

Рейтинг РДА

На жаль, жодна з 10 районних адміністрацій столиці не отримала 100%. Найближчим до максимальної оцінки (90%) було керівництво Печерського району, де головує Мартинчук Сергій Олександрович. Найбільша кількість закритих звернень у серпні була від Святошинської та Солом’янської райдержадміністрацій. Проте Святошинська РДА, якою керує Каретко Володимир Олександрович, показала кращу результативність опрацювання наших заявок, аніж Солом’янська. Найгірші показники в серпневому рейтингу «Каратєля» мають Шевченківська та Дніпровська районні в місті Києві державні адміністрації. Працівники Шевченківського району, де керує Гаряга Олег Олександрович, і Дніпровського району, яким опікується Онофрійчук Петро Васильович, мають на своєму рахунку лише половину успішно закритих заявок.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше