Новини

Навантаження на контрольні пункти у січні-липні 2017 року

14 Серпня 2017

Громадська організація «Фундація.101», в рамках власного проекту «Прифронтова інспекція», продовжує відстежувати роботу контрольних пунктів в’їзду-виїзду на сході України. Наразі представляємо динаміку перетину лінії зіткнення за січень-липень 2017 року на КПВВ «Новотроїцьке», «Майорське», «Мар’їнка», «Гнутове» і «Станиця Луганська».

За перші сім місяців роботи цьогоріч найбільше навантаження припало на контрольний пункт «Мар’їнка», де загальна кількість людей, що перетнули цей КПВВ за вказаний період, склала 1,573 млн осіб. Зауважимо, що у 2016 році за січень-липень це був контрольний пункт «Майорське» (до листопада 2016 року КПВВ «Зайцеве»).

Динаміка перетину лінії зіткнення за січень-липень2017, Мар'їнка

З січня по липень 2017 року включно через КПВВ «Мар’їнка» більше рухалися вбік контрольованої території — 803,9 тис. чоловік. Практично з кожним місцем трафік в обидва напрямки тут зростав. Виключенням є місяць лютий, який випав з цієї динаміки.

Натомість КПВВ «Майорське» трохи не дотягнуло до позначки півтора мільйони – 1,448 млн осіб.

Динаміка перетину лінії зіткнення за січень-липень 2017, Майорське

Але також простежується тенденція до збільшення трафіку кожного місяця, починаючи з березня, якщо говорити про виїзд на окуповану територію. Що ж до протилежного напрямку, то у квітні, червні та липні менше людей в’їжджало на контрольовану територію, аніж виїжджало.

На КПВВ «Новотроїцьке» частіше рухалися в сторону контрольованої території — 658,8 тис. осіб.

Динаміка перетину лінії зіткнення за січень-липень 2017, Новотроїцьке

На цьому контрольному пункті характерна «стрибкова» динаміка руху. Так, наприклад, різниця між лютим і березнем склала по 40 тис. чоловік на кожному з напрямків (збільшення відбулося навесні). Наступне відчутне коливання вгору відбулося в липні, коли трафік зріс, у порівнянні з червнем: на виїзд з контрольованої території — майже на 12 тис., на в’їзд — більше ніж на 6 тис.

Позначку в один мільйон осіб перетнули на КПВВ «Станиця Луганська» — 1,218 млн осіб, де також більше в’їжджали на контрольовану територію.

Динаміка перетину лінії зіткнення за січень-липень 2017, Станиця Луганська

Як і на «Новотроїцьке», контрольному пункту «Станиця Луганська» за січень-липень 2017 року були характерні «стрибкові» показники: плюс 40 тис. чоловік в кожен бік у березні, порівнюючи з лютим; плюс 20-25 тис. осіб в кожен бік у червні, порівнюючи з травнем.

Найменше навантаження між п’ятьма працюючими контрольними пунктами в’їзду-виїзду на лінії розмежування було зафіксовано на КПВВ «Гнутове» — 795,4 тис. осіб.

Динаміка перетину лінії зіткнення за січень-липень 2017, Гнутове

На контрольному пункті «Гнутове» можна виділити декілька піків: перший — у березні, другий — у червні. У перший місяць весни більше рухалися в напрямку контрольованої території — 71,7 тис. проти 61,5 тис. вбік неконтрольованої. Беручи до уваги показники березня, то кількість перетинів зросла приблизно на 30 тис. На початку літа значно частіше їхали на окуповану територію — 112 тис. проти 61,8 тис. у напрямку контрольованої. У порівнянні з травнем, кількість перетинів збільшилася на 60 тис. (стосується саме показника «виїхали на окуповану територію»). Проте у липні все повернулося практично на той же рівень, що наприкінці весни.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше