Новини

«Каратєль» рейтингує: квітень-травень 2017 року

6 Червня 2017

Громадська організація «Фундація.101» підсумувала перший місяць роботи власного проекту «Каратєль». Рейтинг органів влади та приватних структур сформовано на підставі оцінок користувачів, які отримали відповіді на свої заявки.

Загалом під оцінювання потрапили 33 структури по всій Україні: від районних державних адміністрацій та управлінь патрульної поліції в містах до обласних державних адміністрацій і мереж супермаркетів.

Рейтинг органів влади

Стовідсотковий позитивний результат показали кілька районних адміністрацій Києва, Львова та Запоріжжя, департаменти міських рад в Одесі й Сумах, а також Управління патрульної поліції у Чернівцях і Харкові. На противагу цьому жодного дієвого вирішення проблем не продемонстрували в Кіровоградській обласній державній адміністрації, Управліннях патрульної поліції в Києві, Миколаєві та Одесі, в міській раді Білої Церкви. Також близькою до показника 0% є Дніпровська міська рада.

Рейтинг органів влади

Окремо зупинимося на рейтингу представництв Національної поліції України у містах. За перший місяць ми отримали відповідь від шести Управлінь патрульної поліції — з Києва, Одеси, Харкова, Миколаєва, Чернівців та Запоріжжя. Кожна структура по-різному реагувала на наші звернення.

Так, Управління патрульної поліції у місті Києві під керівництвом Зозулі Юрія Георгійовича не надіслало жодної позитивної відповіді. На 171 звернення підлеглі Зозулі «розвели руками» і відписали, що нічого не можна зробити з порушниками. Та ж ситуація склалася в УПП в місті Миколаєві, яким керує Ахрамєєв Максим Володимирович, та УПП в місті Одесі, яке очолює Білецький Михайло Миколайович.

Однак на противагу подібним «відпискам» ми маємо приклад результативної роботи. 100% від наших користувачів отримали Управління патрульної поліції в Харкові та Чернівцях, під керівництвом Лісничука Вадима Ярославовича і Йосипова Олега Петровича відповідно. Майже ідеально відпрацювали в Запоріжжі: місцеве Управління патрульної поліції, яким керує Пилипенко Роман Олексійович, позитивно опрацювало три з чотирьох звернень.

Рейтинг органів влади

Одними з найактивніших користувачів додатку «Каратєль» за перший місяць були кияни. Тож вирішено окремо зобразити, як працюють районні державні адміністрації столиці. Найбільше заявок — по шість — опрацювали в Солом’янській та Печерській РДА. У Солом’янському районі, яким опікується Шкуро Максим Юрійович, вирішили практично всі питання. А ось в Печерському районі, який довірено Мартинчуку Сергію Олександровичу, можуть «похвалитися» лише половиною успішно розглянутих звернень.

Натомість не боялися братися за проблеми і вирішувати їх в Оболонському, Дніпровському, Деснянському, Дарницькому та Святошинському районах Києва. Зокрема, Оболонська райдержадміністрація під керівництвом Цибульщака Олександра Леонідовича опрацювала чотири звернення, і лише трохи не дотягнула до показника в 100%. Дві з двох надісланих проблем вирішили в Дніпровській РДА, якою керує Онофрійчук Петро Васильович. Також оперативно й, найголовніше, результативно спрацювали підлеглі Лозового Василя Борисовича (в.о. голови Дарницького району), Каретка Володимира Олександровича (голова Святошинського району) та Крохмалюка Віктора Васильовича (в.о. голови Деснянського району).

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше