Новини

Облаштування КПВВ на сході України

8 Березня 2017

Продовжуючи реалізацію власного проекту «Прифронтова інспекція», громадська організація «Фундація.101» протягом зими стежила за дотриманням прав людини при перетині лінії розмежування та санітарним станом контрольних пунктів в’їзду-виїзду Донецької та Луганської областей.

На сьогодні наша організація фіксує кількісне поліпшення облаштування КПВВ для нагальних людських потреб, беручи до уваги такі пункти для підрахунку — туалети, баки з питною водою, контейнери для сміття, пункти медичної допомоги та обігріву. Окрім кількісної ознаки, в інфографіці зображено розміщення перерахованих об’єктів на КПВВ чи поблизу нього.

Облаштування КПВВ

У порівнянні з даними тримісячної давнини, на КПВВ «Майорське» побільшало туалетів з кожної сторони контрольного пункту: 7 вбиралень з підконтрольної території та 9 — зі сторони «сірої зони». Також з непідконтрольної території збільшилася кількість контейнерів для сміття — до 8.

На КПВВ «Мар’їнка» значно побільшало контейнерів для сміття: 9 — на стороні контрольованої території, 11 — на території контрольного пункту, 7 — зі сторони «сірої зони». Додатково з’явився медпункт з контрольованої території та один намет для обігріву.

Що ж до КПВВ «Новотроїцьке», то плюс два туалети на контрольованій території. Також зросла кількість контейнерів для сміття зі сторони підконтрольної території — до 5 і на самому КПВВ — до 8. Окрім того, на КПВВ зі сторони контрольованої території встановлено медпункт і ще один намет обігріву.

На КПВВ «Гнутове» додано три контейнери для сміття на території контрольного пункту.

По єдиному КПВВ в Луганській області — «Станиці Луганській» — можемо сказати таке: з’явився пункт обігріву зі сторони непідконтрольної території та на три урни для сміття більше на підконтрольній Україні території.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше