Новини

У 2017 році Україна витратить більше 3 млрд гривень на допомогу ВПО

3 Березня 2017

Громадська організація «Фундація.101», реалізуючи власний проект «Прифронтова інспекція», направила запит до Міністерства соціальної політики України стосовно надання щомісячної допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО), а саме загальної суми видатків на потреби переселенців, яка закладена в держбюджеті.

Відповідно до отриманої інформації, за останній рік кількість виділених державних коштів на допомогу ВПО збільшилася на 309 мільйонів гривень — до 3,2 мільярди гривень. Нагадаємо, у січні 2016 року ми інформували , що сума видатків на потреби внутрішньо переміщеним особам складає 2,89 млрд грн.

Видатки для допомоги переселенцям

У цілому, в середньому по всій Україні на одного переселенця у держбюджеті закладено на 2017 рік — 1 тисяча 965 гривень. У розрізі по кожному регіону, найбільша сума для надання адресної допомоги ВПО виділена на Донецьку область — приблизно 767 мільйонів (24% від загальної суми), а найменша на Тернопільську — 9,7 мільйони.

Незважаючи на те, що після Донецького регіону, найбільша кількість ВПО зафіксована на Луганщині, друге місце за загальною сумою виділених коштів для допомоги переселенцям посідає місто Київ — 447,7 мільйони гривень.

Видатки для допомоги переселенцям
КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше