Новини

У 2016 році лінію розмежування перетнуло майже вісім мільйонів осіб

2 Лютого 2017

Громадська організація «Фундація.101», аналізуючи інформацію від Державної прикордонної служби України про перетин лінії розмежування в 2016 році, визначила загальну кількість перетинаючих лінію зіткнення за рік, а також динаміку переміщення осіб, які виїхали чи в’їхали на окуповану територію.

Навантаження на контрольні пункти у 2016 році

Як видно в інфографіці, в порівнянні з 2015 роком, у 2016 році лінію розмежування на Донбасі перетнуло практично на 4 млн чоловік більше — 4,05 млн проти 7,92 млн відповідно.

Пік навантаження на КПВВ у минулому році припав на серпень, загальна кількість людей, які перетнули лінію зіткнення цього місяця, була вища за позначку в 400 тис. осіб (виїхало з окупованої території 428 тис. осіб, а в’їхало на окуповану територію 449 тис. осіб). А ось в 2015 році пік навантаження на КПВВ припав на грудень (виїхало — 321 тис., в’їхало — 365 тис.).

Що стосується динаміки пасажиро-транспортного потоку, куди більше рухаються люди — виїжджають з окупованої території чи в’їжджають на окуповану територію, то кожного місяця вона різна. Наприклад, у січні-лютому 2016 року більше чоловік прямувало вбік контрольованої території, однак наступні два місяці — навпаки. У травні, червні та липні знову зросла тенденція на виїзд з окупованої території, тоді як наприкінці літа та на початку осені відчутне збільшення тих, хто повертався на непідконтрольну територію. Примітно, що в жовтні минулого року різниця між тими, хто виїжджає з окупованої території, і тими, хто в’їжджає на неї, невелика, а вже в листопаді показники взагалі зрівнялися. В останній місяць року було зафіксоване суттєве зростання кількості тих, хто прямував на неконтрольовану територію: різниця склала понад 30 тисяч осіб.

Спільним для 2015 і 2016 років є зростання пасажиро-транспортного потоку в другій половині року.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше