Новини

Навантаження на контрольні пункти в'їзду-виїзду в 2016 році

30 Січня 2017

Позаду 12 місяців майже безперервної роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду на Донбасі. На відміну від 2015, коли більшу частину року працювали лише два контрольних пункти в’їзду-виїзду — «Новотроїцьке» і «Зайцеве», у 2016 на лінії розмежування були відкриті п’ять КПВВ — «Новотроїцьке», «Майорське» (до листопада 2016 року — «Зайцеве»), «Мар’їнка», «Гнутове» і «Станиця Луганська». По кожному КПВВ громадська організація «Фундація.101» створила інфографіку, в якій зображена динаміка перетину лінії зіткнення.

Протягом року найбільш завантаженим контрольним пунктом був КПВВ «Зайцеве» («Майорське»). За 2016 рік повз нього пройшли 2,264 млн осіб, серед яких більше половини прямували вбік неконтрольованої території — 1,182 млн чоловік (52,2%). Пік навантаження припав на квітень-травень, після чого почалося поступове зменшення напливу.

Переміщення людей через лінію зіткнення - КПВВ Майорське

До позначки в 2 млн чоловік дещо не дотягнув КПВВ «Мар’їнка». Протягом минулого року його перетнули 1,989 млн, і близько 1 млн осіб (50,6%) їхали в напрямку непідконтрольної території. На «Мар’їнці» можна відзначити піки у першій половині року в травні і в другій — у жовтні та грудні. Примітно, що за період серпень-грудень кожного місяця тенденція була більшою на виїзд з підконтрольної території.

Переміщення людей через лінію зіткнення - КПВВ Мар'їнка

На КПВВ «Новотроїцьке» також дещо активнішим був напрямок на виїзд до окупованої території. Загальна кількість людей, які перетнули лінію зіткнення через «Новотроїцьке» — 1,856 млн осіб. Пік навантаження на цьому контрольному пункті припав на липень-серпень з подальшим спадом напливу щомісяця.

Переміщення людей через лінію зіткнення - КПВВ Новотроїцьке

На відміну від вищезазначених контрольних пунктів, через КПВВ «Гнутове» більше людей перетинали лінію розмежування в напрямку підконтрольної території —613,2 тис. осіб (52,2%) при загальній кількості 1,174 млн чоловік. Пік навантаження припав на липень-серпень.

Переміщення людей через лінію зіткнення - КПВВ Гнутове

Єдиний контрольний пункт в’їзду-виїзду в Луганській області «Станиця Луганська» прийняв 1,315 млн осіб. Як і на КПВВ «Гнутове», більша частина з тих, хто перетнув лінію зіткнення, через цей КПВВ рухалася в сторону підконтрольної території. Пік навантаження зафіксований у серпні.

Переміщення людей через лінію зіткнення - КПВВ Станиця Луганська
КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше