Новини

Стан санітарії контрольних пунктів у грудні

4 Січня 2017

По дев’ять разів за грудень 2016 року монітори громадської організації «Фундація.101» приїжджали на кожен з працюючих контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії зіткнення в рамках реалізації проекту «Прифронтова інспекція». Під час моніторингу роботи КПВВ «Мар’їнка», «Майорське», «Гнутове», «Новотроїцьке» і «Станиця Луганська» наші спостерігачі, зокрема, стежили за наявністю питної води, санітарією туалетів і станом узбіччя.

Згідно зібраних даних, найчистішим КПВВ можна назвати пішохідну «Станицю Луганську»: туалети прибиралися кожен день, питна вода постійно доступна в палатці Державної служби з надзвичайних ситуацій, узбіччя незасмічені.

Санітарний стан КПВВ Станиця Луганська

Прийнятна ситуація і на КПВВ «Майорське». Жодних питань не виникло в наших моніторів до стану туалетів і наявності питної води. Однак проблемним залишається засміченість узбіччя, хоча в грудні лише під час двох моніторингових виїздів (22%) спостерігачі відзначали факт засміченості.

Санітарний стан КПВВ Майорське

На КПВВ «Новотроїцьке» та «Гнутове» найскладніша ситуація з туалетами: вони в поганому стані, практично не прибираються. На «Новотроїцьке» окрім забрудненості, проблемним є загальний стан — відірвані двері. На «Гнутове» туалети не прибираються саме зі сторони неконтрольованої території. Забрудненість туалетів фіксували на КПВВ «Новотроїцьке» сім разів (78%) і на КПВВ «Гнутове» вісім разів (89%).

Санітарний стан КПВВ Новотроїцьке Санітарний стан КПВВ Гнутове

По двох пунктах не задовольняла ситуація на КПВВ «Мар’їнка». Декілька разів монітори відзначали незадовільний стан туалетів (22%) і тричі повідомляли про засміченість узбіччя (33%).

Санітарний стан КПВВ Мар'їнка
КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше