Новини

Санітарний стан контрольних пунктів в'їзду-виїзду

22 Грудня 2016

Під час моніторингу санітарного стану всіх працюючих контрольних пунктів в’їзду-виїзду на Сході України, у рамках власного проекту громадської організації «Фундація.101» — «Прифронтова інспекція», спостерігачі організації не лише визначали, в якій кількості, наприклад, наявні туалети на КПВВ чи баки зі сміттям, але також фіксували, чи є вода у спеціально відведених для цього резервуарах, на скільки чисто в туалетах і в якому стані узбіччя поблизу контрольних пунктів.

Найчастіше наші монітори за вересень-листопад цього року виїжджали на КПВВ «Новотроїцьке» — 26 разів. Один раз не було води, вісім разів на узбіччі спостерігали сміття. Найбільшу кількість «мінусів» отримали туалети, які 22 рази були зафіксовані як «брудні» (85%).

Санітарний стан КПВВ Новотроїцьке

По 25 разів за вищевказаний період моніторингові групи ГО «Фундація.101» відвідували КПВВ «Мар’їнка», «Зайцеве/Майорськ» і «Гнутове».

Найкраща ситуація з водою та чистими туалетами на контрольному пункті «Зайцеве/Майорськ». Жодного разу наші монітори не позначили відсутність води та забрудненість туалетів. Але питання «засміченості узбіччя» залишається відкритим, адже більш ніж половину разів, а саме під час 14 моніторингових виїздів (56%), узбіччя поблизу КПВВ було відчутно засмічене.

Санітарний стан КПВВ Зайцеве/Майорськ

На «Мар’їнці» і «Гнутовому» однакова кількість фіксації незадовільного стану туалетів — по 12 разів (48% від загальної кількості виїздів на ці контрольні пункти). Але, якщо на КПВВ «Гнутове» узбіччя було засмічене у 14 випадках (56%), то на КПВВ «Мар’їнка» — у 21 випадку (84%).

Санітарний стан КПВВ Мар'їнка Санітарний стан КПВВ Гнутове

На КПВВ «Станиця Луганська» наші монітори навідувалися за жовтень-листопад 17 разів. Тут нема проблем з водою, п’ять разів фіксувалося засмічене узбіччя (29%) і шість — неприбрані туалети (35%).

Санітарний стан КПВВ Станиця Луганська
КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше