Новини

Опитування громадян на контрольних пунктах у жовтні

7 Листопада 2016

Третій місяць в рамках проекту «Прифронтова інспекція» триває моніторинг контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування в Донецькій та Луганській областях. У жовтні громадська організація «Фундація.101» провела опитування понад 2,5 тисяч людей на КПВВ «Майорськ» (у минулому — «Зайцеве), «Мар’їнка», «Новотроїцьке», «Гнутове» і «Станиця Луганська».

Третій місяць поспіль головною причиною стурбованості людей, охочих перетнути лінію розмежування, залишаються великі черги. Однак, відзначимо, кожного місяця цей пункт втрачає по 1%. У жовтні 76% опитаних поставили цю проблему на перше місце.

Практично удвічі зросла кількість людей, яких турбують умови очікування в чергах. Якщо у серпні і вересні відсоток співпадав — 17-18%, то у жовтні зріс до 32%. Цей пункт у списку стурбованості впритул наблизився до «обстрілів». І лише перевага у 2% не дозволила «умовам очікування» посунути «обстріли» з другого місця в переліку тих проблем, які турбують пасажирів.

Основною причиною, яка спонукає людей до перетину КПВВ, залишається відвідування родичів і друзів — 38%. У жовтні на друге місце повертається «здійснення покупок» — 27%. Лише одним відсотком поступається «зняття готівки». Вперше за ці місяці з перших трьох основних причин перетину лінії розмежування випало «вирішення проблем з документами». У серпні-вересні було 26-27%, а у жовтні — лише 12%.

Опитування проходило з 5 по 31 жовтня 2016 року.

Опитування громадян на КПВВ у жовтні
КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше