Новини

Опитування громадян на контрольних пунктах у вересні

11 Жовтня 2016

Громадська організація «Фундація.101» продовжує відстежувати ситуацію на контрольних пунктах в’їзду-виїзду на cході України в рамках проекту «Прифронтова інспекція». У вересні наші монітори проводили опитування, цікавлячись, що найбільше турбує людей і за яких причин вони вирішують перетнути лінію зіткнення.

З 1 по 30 вересня 2016 року спостерігачами ГО «Фундація.101» було опитано 2400 респондентів. У 77% інтервйованих головною причиною стурбованості є великі черги, що майже співпадає з підсумком серпневого анкетування. Другою причиною називають обстріли. Однак, примітно, на відміну від результатів у серпні, кількість відповідей стосовно побоювання обстрілів зросла на 10 відсотків — 27% у серпні проти 37% у вересні. Також відмінністю від серпневого опитування є зростання стурбованості в замінуванні. Це викликає страх у 10% анкетованих.

Стосовно причин, які змушують людей перетинати КПВВ в Донецькій області, то, в першу чергу, це відвідування родичів — 36%. У вересні на друге місце, якщо порівнювати з підсумками серпня, вийшло вирішення проблем з документами — 27%, тоді як здійснення покупок пересунули на третій рядок — 25%. Показник в 10 відсотків подолали пункти «відвідування власності» (13%) і «робота» (11%).

Окрім зазначеного, збільшилась кількість людей, які не змогли перетнути лінію розмежування через великі черги — у серпні цей показник був 15%, а у вересні зріс до 23%.

Опитування громадян на КПВВ у вересні
КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше