Новини

Опитування громадян на контрольних пунктах у серпні

13 Вересня 2016

Відновивши у серпні 2016 року моніторинг контрольних пунктів в’їзду-виїзду в Донецькій області в рамках проекту «Прифронтова інспекція», громадська організація «Фундація.101» проводила опитування громадян, пересікаючих лінію зіткнення на сході України.

Питаннями, які найбільше цікавили, були основні занепокоєння у людей стосовно проходження контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування, а також за яких причин громадяни вирішують перетнути КПВВ у напрямку неконтрольованої території або убік контрольованої території.

Опитування громадян на КПВВ у серпні

В інфографіці викладено дані за період з 15 по 31 серпня 2016 року. За цей час було опитано 1442 людини.

Головним занепокоєнням перетинаючих КПВВ є великі черги, про що повідомила переважна більшість опитуваних (78%). Цікаво, що загроза обстрілів турбує людей майже в три рази менше за черги (27%).

Причинами перетину лінії розмежування найчастіше є поїздка до родичів (39%), навідування до магазинів (29%) і вирішення питань з документами (26%).

Окрім цього, 15% від опитаних, хто подорожує машиною, повідомляли, що стикались з випадками, коли вони не змогли перетнути лінію зіткнення через черги і були вимушені повернути назад.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше