Новини

Прес-брифінг щодо підсумкових результатів моніторингу КПВВ на лінії зіткнення

4 Березня 2016

У середу, 9 березня 2016 року об 11:00 в Українському кризовому медіа центрі в місті Києві відбудеться прес-конференція на тему: «Результати моніторингу контрольних пунктів в'їзду-виїзду «Зайцеве» та «Новотроїцьке» в Донецькій області. Проблеми та пропозиції».

Спостерігачі громадської організації «Фундація.101» з вересня 2015 року по лютий 2016 року спостерігали за роботою двох вищезазначених КПВВ на лінії зіткнення, а саме за дотриманням прав людини, перебуваючи протягом цілого робочого дня на контрольних пунктах пропуску. Моніторинг відбувався в рамках власного проекту «Прифронтова інспекція» за сприянням Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Окрім фіксування порушень з боку перевіряючих органів, а також фактів можливих зловживань та корупції, спостерігачі ГО «Фундація.101» проводили анкетування громадян, що здійснили перетин КПВВ у зазначений період.

За підсумками моніторингу експертами ГО «Фундація.101» було виявлено вісім основних проблем та по кожній надано рекомендації щодо їхнього вирішення.

Спікери заходу:

  • Андрій БОГДАНОВИЧ, голова громадської організації «Фундація.101»;
  • Жанна ЛУК'ЯНЕНКО, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Чекаємо представників засобів масової інформації 9 березня об 11 годині в прес-центрі Українського кризового медіа центру за адресою в Києві: Український дім на Європейській площі, вул. Хрещатик, 2 (ст. м. «Хрещатик», «Майдан Незалежності»).

Телефон для довідок: +380 (97) 751-85-35 (Олександра Кузнєцова).

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше