Новини

Альтернативна організація перевезень розвантажить «нульовку»

4 Лютого 2016

Під час реалізації проекту «Прифронтова інспекція» та моніторингу контрольного пункту в'їзду-виїзду «Зайцеве» громадська організація «Фундація.101» фіксує від громадян чисельні скарги на скупчення людей біля блокпосту першого рубежу, розташованого на лінії зіткнення (на так званій «нульовці»).

За даними спостерігачів проекту, це відбувається через неправильну організацію маршрутів перевезень. Наразі пасажирський автобус, прямуючи від Бахмута (Артемівська) до лінії зіткнення, вимушений зупинятись і чекати проходження громадянами контролю на КПВВ «Зайцеве». У випадках великого напливу людей на кожному з напрямків може чекати по декілька транспортних засобів, які не мають можливості продовжити рух до завершення процедури перевірки громадян.

«Через таку затримку автобусів біля контрольного пункту, відсутні вільні транспортні засоби, які могли б забирати людей з «нульовки» та підвозити їх до КПВВ. Як наслідок, люди очікують на лінії зіткнення в непридатних для цього умовах, постійно перебуваючи під загрозою обстрілів», — заявив голова ГО «Фундація.101» Андрій БОГДАНОВИЧ.

На думку учасників проекту «Прифронтова інспекція», більш правильно було б організувати перевезення таким чином, щоб проходження громадянами контролю жодним чином не впливало на рух автобусів. А саме, розділити поточний маршрут на два окремі маршрути — від Бахмута до контрольного пункту та від контрольного пункту до «нульовки». У такому разі, в незалежності від навантаження на КПВВ та тривалості перевірки громадян, автобуси зможуть вільно рухатись за своїм розкладом. Окрім того, це буде стимулювати співробітників перевіряючих органів швидше виконувати свої обов’язки.

Схема маршрута

Громадська організація «Фундація.101» вже направила свої рекомендації щодо цього до Державної прикордонної служби України та Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Перший заступник керівника Донецької ОВЦА Євген Вілінський підтримав ідею такої організації пасажирських перевезень, проте Державна прикордонна служба виступає проти цих змін, аргументуючи це міркуваннями безпеки, оскільки, на їхню думку, в такому разі скупчення людей переміститься з блокпосту першого рубежу на контрольний пункт.

Проте, як зазначив Андрій БОГДАНОВИЧ, громадяни, що очікують на «нульовці», перебувають у значно більшій небезпеці, ніж були б, чекаючи на КПВВ.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше