Новини

У 2016 році на переселенців Україна витратить майже три млрд грн

21 Січня 2016

На надання адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам державним бюджетом у 2016 році передбачено 2 млрд 886 млн 992 тис. 700 грн. Таку інформацію надало Міністерство соціальної політики України на запит громадської організації «Фундація.101» в рамках проекту «Прифронтова інспекція».

Зазначена сума передбачена бюджетною програмою «Надання адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг».

Міністерство соціальної політики здійснює фінансування структурних підрозділів соціального захисту населення обласних державних адміністрацій, відповідно до поданої потреби у коштах для виплати грошової допомоги.

Зазначена допомога надається внутрішньо переміщеним особам, які стоять на обліку в структурних підрозділах з питань соціального захисту населення, з дня звернення і виплачується до моменту зняття з такого обліку, але не більше ніж шість місяців.

ГО «Фундація.101» рекомендує вимушеним переселенцям звертатись до органів соцзахисту для отримання такої допомоги.

Відповідь на запит
КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше