Новини

Фундація.101 відновила роботу на КПВВ «Зайцеве»

15 Листопада 2015

З 15 листопада 2015 року громадська організація «Фундація.101» після місячної перерви відновила моніторинг контрольного пункту в'їзду-виїзду «Зайцеве» (дорожній коридор «Горлівка-Артемівськ») у Донецькій області, що здійснюється в рамках проекту «Прифронтова інспекція».

Під час першого візиту було проведено опитування громадян, які перетинають лінію розмежування. Перетинаючі скаржаться переважно на довгий час очікування у чергах. А від громадян, які перетинають КПВВ на рейсових автобусах та проходять контроль пішки, фіксувались скарги на відсутність накриттів від дощу та снігу. Окрім того, особи похилого віку незадоволені відсутністю місць для відпочинку.

На всій території контрольного пункту спостерігачі зафіксували лише одну лаву, якої, на думку ГО «Фундація.101», недостатньо для відпочинку тієї кількості громадян, що вимушені чекати в черзі на проходження контролю.

З обох боків від конрольного пункту в'їзду-виїзду встановлено по 5 туалетів (всього 10 штук).

Так само з обох боків від КПВВ розміщено по 2 баки з технічною водою (всього 4 штуки).

Проте за інформацією від представників міжнародної організації «Лікарі без кордонів», через наближення зими і, відповідно, очікуване зниження температури навколишнього середовища та загрозу замерзання, невдовзі можуть припинити постачання води та прибрати туалети.

З боку Бахмута (Артемівська) встановлено 7 контейнерів для сміття, а з іншого боку контрольного пункту — 2. Також на території КПВВ розміщено 9 урн.

Проте вздовж траси, де відсутні смітники, фіксується засміченість території, з чого можна зробити висновок, що узбіччя дороги не прибирається.

Моніторинг на КПВВ «Зайцеве» буде тривати протягом наступних трьох місяців, під час яких спостерігачі ГО «Фундація.101» будуть щоденно фіксувати ситуацію на контрольному пункті, наявність або відсутність порушень з боку перевіряючих органів, факти можливих зловживань та корупції.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше