Новини

КАРАТЄЛЬ навчає — новий розділ мобільного додатку

2 Липня 2018

У липні мобільний додаток «КАРАТЄЛЬ» оновився до версії 3.0, в якій з’явився новий розділ — Відеонавчання, який буде наповнюватися юридичними порадами від різних експертів. Враховуючи не високу юридичну обізнаність більшості українців, творці проекту вирішили створити своєрідний відеогайд, дотичний до проблем, з якими стикаються громадяни України.

Наразі вже доступно кілька уроків про доступ до публічної інформації. Представниця Уповноваженого ВРУ з прав людини з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Ірина КУШНІР (2013-2018 роки) пояснила у чому різниця між публічною інформацією та інформацією з обмеженим доступом, розповіла, чи порушується закон, коли вам відмовляють в наданні інформації, а також роз’яснила, як громадяни України можуть захистити своє право на доступ до інформації.

Нагадаємо, що Всеукраїнська книга скарг «КАРАТЄЛЬ» була запущена у квітні 2017 року у вигляді мобільного додатку. На сьогодні понад 17 тисяч активних користувачів застосунку повідомили про майже сім тисяч правопорушень по всій країні. Найчастіше громадяни скаржаться на порушення благоустрою, ями на дорогах та прострочений товар. Також у кілька дотиків можна поскаржитися на хабарництво, хамство й куріння в закладах харчування. Скористатися можливістю надіслати мобільну скаргу можуть власники смартфонів на платформах Android та iOS, завантаживши додаток за посиланням: karatel.ua.

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше