Новини

Правила перевезення багажу через лінію зіткнення

19 Грудня 2016

Наприкінці листопада були опубліковані зміни, внесені до Тимчасового порядку здійснення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажів (товарів) вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей. Громадська організація «Фундація.101» підготувала інфографіку, в якій зображено, що і в якій кількості можна перевозити через КПВВ, згідно нових норм.

Основна зміна торкнулася сумарної ваги товарів і продуктів для власного споживання, яка зросла з 50 кг до 75 кг. Сумарна фактурна вартість залишилася на попередніх позиціях: товарів можна перевозити на суму до 10 тисяч гривень, а продуктів для власного споживання — не вище 5 тисяч гривень. Це все вказано на 1 особу.

Стосовно алкогольних напоїв, тютюнових виробів і речей для облаштування помешкання, все залишилося незмінним. Проте звертаємо вашу увагу на те, що власні речі для облаштування помешкання мають бути з ознаками вжитку, і їх можна тільки вивозити з окупованої території.

Додатково ми підготували детальний перелік речей, які можна вивозити з непідконтрольної території та ввозити на неї. Відзначимо, що не завжди це однакові показники: деякі позиції в більшій кількості можна вивозити з окупованої території, аніж ввозити.

Особисті речі Товари, продукти, інші речі
КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше