Новини

Правила перевезення багажу через лінію зіткнення

18 Березня 2016

Громадська організація «Фундація.101» неодноразово наголошувала, що громадяни, які проходять повз контрольні пункти в’їзду-виїзду, часто необізнані з нормами Тимчасового порядку здійснення контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів і вантажів (товарів) вздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей.

Зокрема, у своєму нещодавньому звіті, який підсумовував роботу піврічного моніторингу на двох КПВВ «Зайцеве» та «Новотроїцьке», в рамках проекту «Прифронтова інспекція», ми виокремили проблему стосовно відсутності інформації щодо проходження контрольних пунктів з дитиною. А саме те, коли виїхати з неконтрольованої території можна одному з батьків з дитиною, а ось повернутися назад — лише з двома батьками чи нотаріально завіреним дозволом від того з батьків, хто відсутній.

Але така суперечлива норма — не єдина. У документі, яким керується діяльність контрольних пунктів в’їзду-виїзду, також вказані нюанси, які стосуються перевезення особистих речей, техніки, алкоголю та тютюну і ще багато чого. Тобто наданий перелік товарів, на які не поширюється дія Тимчасового порядку.

ГО «Фундація.101» підготувала декілька інфографік, на яких відображено що і скільки можна як вивозити з неконтрольованої території, так і ввозити на неї.

Особисті речі Товари, продукти, інші речі
КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше