Новини

Як сепаратисти блокують картки волонтерів

2 Червня 2015

В Україні з'явилась схема блокування банківських карток волонтерів сепаратистами.

Для цього зловмисник переказує невелику суму коштів (до 100 грн) на картку волонтера (номер якої є у відкритому доступі), що збирає кошти на потреби української армії, після чого скаржиться до «гарячої» лінії банку, що цей платіж відбувся проти його волі, начебто система була зламана. Банк блокує картку волонтера, чим «заморожує» наявні на ній кошти.

Саме за такою схемою було заблоковано одну з карток «Приватбанку» громадської орагнізації «Фундація.101». В техпідтримці банку повідомили, що це вже не перший випадок, і що зазвичай відправник коштів має реєстрацію у Луганській чи Донецькій областях та, після своєї скарги, на зв'язок більше не виходить.

Голова ГО «Фундація.101» Андрій БОГДАНОВИЧ рекомендує, що робити у таких випадках: «Якщо ваша картка була заблокована через незрозумілі вам причини, вам необхідно зв'язатись з банком і повідомити про це. У випадку, коли на вас надійшла скарга, ви маєте попросити повернути спірну суму відправнику переказу та розблокувати вашу картку. Після цього питання досить швидко вирішується».

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року
5 Листопада 2018

КАРАТЄЛЬ рейтингує: жовтень 2018 року

За оцінками користувачів додатку

Детальніше
Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства
8 Жовтня 2018

Відкрите звернення інститутів громадянського суспільства

До Уповноваженого ВРУ з прав людини

Детальніше